OS: Maggie MacNeil wint eerste zwemgoud van de nacht

Margaret MacNeil heeft de eerste zwemfinale van de avond gewonnen. Het lag dicht bij elkaar op de finale 100 meter vlinderslag, maar Maggie had het beste eindschot. Zij won zo voor de Chinese favoriete Yufei Zhang en de Amerikaanse Emma McKeon, die de lang leidende Tori Huske 1 honderdste voor bleef.

Daarna was het tijd voor twee halve finales. Bij de halve finale op de 200 meter vrije slag zwom de Brit Duncan Scott de snelste tijd. Achter hem was het vooral verrassend dat Townley Haas de finale niet haalde. Verder waren er niet veel verrassingen en kan het voor de finale morgen nog alle kanten op.

Bij de halve finales 100 meter schoolslag bij de vrouwen was het wel een behoorlijk spannende race, omdat er echt een direct duel tussen de twee favorieten was. Tatjana Schoenmaker had gisteren in de series al laten zien in vorm te zijn, en ook vandaag was ze in een directe strijd sterker dan haar tegenstandster Lilly King. Alle andere serieuze kanshebbers gingen ook door naar de finale, die opnieuw een mooie strijd belooft.