JÝrgensen verruilt Feyenoord voor Kasimpasa

Nicolai Jørgensen heeft zijn overstap naar het Turkse Kasimpasa afgerond. De Deense spits vertrekt na vijf seizoenen bij Feyenoord. De aanvaller heeft een driejarig contract ondertekend in Turkije.

"Ik heb hier prachtige jaren meegemaakt en successen geboekt", vertelt Jørgensen op de clubwebsite van de Rotterdammers. "Maar de herinneringen die me vooral bij zullen blijven zijn die aan de supporters, die me door dik en dun hebben gesteund. Ik zal hen, de organisatie en de stad ongelooflijk missen. Rotterdam en Feyenoord hebben een speciaal plekje in mijn hart.’’

Jørgensen verruilde in 2016 de overstap van het Deense FC Kopenhagen naar Feyenoord, waar hij direct een topseizoen beleefde. Met 21 doelpunten kroonde hij zich tot topscorer van de eredivisie én hielp hij zijn nieuwe ploeg aan de eerste landstitel sinds 1999. Het was meteen het beste jaar van de spits in Rotterdamse dienst. In de vier seizoenen daarna stokte de opgetelde productie in de competitie op 23 treffers. In totaal was de dertigjarige aanvaller goed voor 58 goals in 151 wedstrijden voor Feyenoord.

In 2018 stond Jørgensen nog op het lijstje bij Newcastle United, dat bijna achttien miljoen euro voor de aanvaller wilde betalen. Feyenoord besloot hem echter te behouden en hoopte hem na een succesvol WK nog meer te cashen, maar de spits kon tijdens dat toernooi nauwelijks imponeren. Blessures wierpen hem in de jaren daarna ver terug. Afgelopen seizoen besloot Dick Advocaat vanwege zijn matige fitheid de voorkeur te geven aan buitenspeler Bryan Linssen in de punt van de aanval.

Door het vertrek van Jørgensen is er weer wat meer salarisbudget. De aanvaller stond jaarlijks voor bijna twee miljoen euro op de loonlijst. De Rotterdammers kunnen daarmee weer iemand aantrekken. Jørgensen trainde de afgelopen weken al apart van de groep en zat niet bij de wedstrijdselectie voor het Conference League-duel met FC Drita.

Kasimpasa eindigde afgelopen seizoen als veertiende in de Turkse Süper Lig. Turkse media brachten de laatste dagen ook aanvoerder Leroy Fer in verband met de middenmoter.