OS: Voetbalvrouwen gelijk tegen BraziliŽ

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben hun tweede wedstrijd bij het olympisch voetbaltoernooi gelijkgespeeld. In een boeiende wedstrijd werd het 3-3 tegen Brazilië.

Oranje kwam al vrij snel op voorsprong. In de derde minuut was een schot van Miedema onhoudbaar voor keepoer Barbara. De Braziliaanse vrouwen leken in de zevende minuut een strafschop te krijgen vanwege hands maar na het zien van de beelden besloot de arbiter dat een Braziliaanse speelster eerder buitenspel stond en ging de penalty dus niet door. In de 17e minuut werd het alsnog 1-1. Debinha passeerde keepster Van Veenendaal en scoorde de gelijkmaker. De rest van de eerste helft was boeiend. De Brazilianen waren meer in balbezit maar echt grote kansen leverde dat niet op.

Ook de tweede helft was boeiend. Het was Nederland dat in de 59e minuut op 2-1 kwam. Het was Miedema die de bal binnen kopte die de bal op goed geluk kreeg voorgegeven. Vier minuten later kregen de Braziliaanse vrouwen echter een strafschop na een overtreding van Stefanie van der Gragt en Marta schoot de bal in het Nederlandse doel. Vier minuten later werd een grove fout van Aniek Nouwen afgestraft. De verdediger van Chelsea speelde de bal te zacht terug, waarna Ludmila de bal kon intikken. Het bleef een mooie wedstrijd en tien minuten voor tijd maakte de Nederland de gelijkmaker. Dominique Jansen benutte een vrije trap door de bal over de muur in de kruising van het Braziliaanse doel te schieten. In de rest van de wedstrijd probeerden beide ploegen nog wel een gaatje in de defensie te zoeken, maar ze leken allebei geen risico te willen nemen.