OS: 3x3 basketballers debuteren met kleine nederlaag tegen ServiŽ

De Nederlandse 3x3-basketballers zijn de Olympische toernooibegonnen met een nederlaag tegen Servië. In het Aomi Urban Sports Park in Tokio werd het 16-15 voor de viervoudig wereldkampioen. 

Dimeo van der Horst, Ross Bekkering en Jessey Voorn begonnen voor Nederland, Arvin Slagter startte vanaf de bank. Oranje begon redelijk aan de partij en kon tot 4-4 goed meekomen met de Serviërs. Het kwartet Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasic, Dusan Bulut en Dejan Majstorovic gaf daarna gas en liep uit tot 4-9.

Nederland kwam terug in de wedstrijd en kwam zelfs voor te staan. Eerst was het Voorn die met een bal achter de rug Bekkering in staat stelde te dunken. Daarna schoot Voorn een tweepunter raak en even later deed Slagter hetzelfde om er 14-12 van te maken.

Servië wist de stand gelijk te trekken waarna Bekkering op 14-14 een dunk miste. De center vond dat zijn tegenstander een overtreding beging, waarna zijn aanmerkingen op de leiding hem een technische fout opleverde. Bulut schoot de vrije worp raak waarna Nederland niet meer bij machte was het tij te keren. Uiteindelijk heeft Oranje verloren doordat veel schoten van dichtbij niet in het netje belandden. 

Nederland speelt later vandaag nog tegen de Russische basketballers. Een plek bij de eerste twee in de groep van acht landen levert een plek in de halve finales op. De plekken drie tot en met zes leveren een kwartfinaleplek op.