Remake van Dead Space aangekondigd

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Motive hebben een remake van Dead Space aangekondigd voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Een releasedatum werd niet aangekondigd.

De sci-fi survival-horrorgame, Dead Space, keert terug als een remake die volledig opnieuw is opgebouwd door de studio die eerder Star Wars: Squadron heeft ontwikkeld. Dead Space wordt alleen ontwikkeld voor de volgende generatie consoles en pc, en wordt aangedreven door de Frostbite-game-engine. De makers beloven een verbeterd verhaal, personages, gameplay-mechanica en meer.

In Dead Space is Isaac Clarke een ingenieur op een missie om een enorm, uitgestrekt ruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Daar ontdekt hij dat er iets vreselijk mis is gegaan. De bemanning van het schip is afgeslacht en besmet door een buitenaardse plaag. En Isaac's partner, Nicole, is ergens aan boord verdwaald. Nu is Isaac alleen met alleen zijn gereedschap en technische skills terwijl hij probeert het mysterie te ontrafelen van wat er aan boord van de Ishimura is gebeurd.