FOK! Wat een weer: meer bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!

De julimaand beleefde een zeer sombere start, maar die schade is de afgelopen dagen méér dan ingehaald. Ook vandaag was het op heel veel plaatsen strakblauw en was er geen wolkje aan de lucht. Persoonlijk begint me dat nu wel te irriteren, want ik wil wel weer eens wat vertellen. Gelukkig is de redding nabij.

Vandaag moeten we nog even een droge dag door zien te komen. Er is echter wel meer bewolking. Zeker in het midden en noorden ziet het er de eerste uren van de dag erg grijzig uit. In het zuiden van het land is er wel meer ruimte voor de zon. In de loop van de middag moet de bewolking ook elders meer gaan breken. Aan het einde van de dag moeten dat dan zelfs brede opklaringen zijn. De temperaturen liggen over het algemeen tussen de 20 en 25 graden. Er staat een matige noordelijke wind. 

Zaterdag lopen de temperaturen verder op en begint de dag met veel zon. In de middag is het dan tussen de 23 en 28 graden. De luchtvochtigheid neemt echter toe, dus het zal dan ook benauwd gaan aanvoelen.

En jawel, daar komen ze dan. Tegen, maar vooral in de avond dienen zich dan een aantal forse regen-en onweersbuien aan. Dat kunnen best wel eens forse buien worden. Toch is het nog te vroeg om uit te maken waar de zwaarste buien gaan vallen. We gaan het zien. 

Fijne avond!  

Xanten (Foto: qltel)
Een mooi plaatje vanuit Xanten in Duitsland. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.