Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 29

Er is weer genoeg nieuw aanbod in de bioscopen deze week, met onder andere een vervolg op een succesvolle actiekomedie, een spin-off van een speelgoedlijn, de nieuwe M. Night Shymalan en een schitterende film met prachtig acteerwerk van Colin Firth en Stanley Tucci. Hieronder een boeketje aan trailers zodat je een goede selectie kan maken in de bioscopen komende week.

Hitman's Wife's Bodyguard

Na het succes van The Hitman’s Bodyguard zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie. Waar in deel één te zien was hoe Bryce gedwongen moest samenwerken met zijn aartsvijand Kincaid, is het duo drie jaar later opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen, alleen is de oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel met hun maniakale tegenstander (Antonio Banderas), vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

In Snake Eyes: G.I. Joe Origins speelt Henry Golding (The Gentlemen) Snake Eyes, een strijder die wordt verwelkomd in een oude Japanse clan genaamd Arashikage nadat hij het leven van hun troonopvolger heeft gered. Bij aankomst in Japan leren de Arashikage Snake Eyes de manieren van de ninja-krijger, terwijl ze hem ook iets bieden waar hij naar verlangde: een thuis. Als geheimen uit zijn verleden worden onthuld, wordt de eer en loyaliteit van Snake Eyes op de proef gesteld. Snake Eyes: G.I. Joe Origins is gebaseerd op het iconische G.I. Joe personage, Snake Eyes, en de cast bestaat verder uit o.a. Andrew Koji als Storm Shadow, Úrsula Corberó (La casa de papel) als Baroness, Samara Weaving als Scarlett, Haruka Abe als Akiko, Tahehiro Hira als Kenta en Iko Uwais als Hard Master.

Old

Old is de huiveringwekkende nieuwe thriller van filmmaker M. Night Shyamalan (Glass, Split) over een gezin, dat tijdens hun tropische vakantie ontdekt dat het afgelegen strand waar ze zich een paar uur bevinden, ervoor zorgt dat ze op de een of andere manier snel verouderen... ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag. Met een talentvolle internationale cast waaronder Gael García Bernal (Amazon’s Mozart in the Jungle, The Motorcycle Diaries), Vicky Krieps (Phantom Thread), Rufus Sewell (Amazon’s The Man in the High Castle, Dark City, The Illusionist), Ken Leung (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens, Lost), Nikki Amuka-Bird (Jupiter Ascending), Abbey Lee (HBO’s Lovecraft Country), Aaron Pierre (Syfy’s Krypton), Alex Wolff (Hereditary), Embeth Davidtz (The Girl with the Dragon Tattoo), Eliza Scanlen (Little Women), Emun Elliott (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens), Kathleen Chalfant (Showtime’s The Affair) en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit).

Meskina

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Meskina is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels met onder andere Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar, Soundos el Ahmadi en Bilal Wahib.

Supernova

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Envole-Moi

Envole-Moi is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed heeft veranderd. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het leven is voor de 25-jarige Thomas (Victor Belmondo) één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, de hartchirurg dokter Reinhard (Gérard Lanvin) is de maat vol. Hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten. Marcus is twaalf jaar oud en hij woont alleen bij zijn moeder. Sinds zijn geboorte lijdt hij aan een ernstige hartziekte en zijn leven bestaat uit naar school gaan en regelmatige ziekenhuisopnames. De twee jongens met totaal verschillende levens ontwikkelen een unieke vriendschap die hun levens voor altijd verandert.

To the Moon

Een filmische ode aan de maan, van de pionierstijd tot nu, in tien hoofdstukken over liefde, gekte, verlangen, verlies en onschuld. Volle maan, halvemaan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast. Er is misschien niets universeler dan naar de maan kijken. Zolang mensen op aarde rondlopen, heeft onze naaste metgezel de nachtelijke verbeelding gevoed. De maan is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is een utopie geweest voor onze dystopische planeet: ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht, van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen. To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries. De film is samengesteld uit foundfootagebeelden in filmarchieven waaronder de collectie van Eye, maanopnamen in films van bekende makers en bij maanlicht gemaakte filmopnamen van over de vijf continenten.

Strawberry Mansion

Een heerlijke, wonderbaarlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft. In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James Preble het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter. Elk greintje avontuur en onvoorspelbaarheid lijken in deze eind-kapitalistische wereld verdwenen. Alsof elk aspect van zijn leven bepaald wordt. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven. Logerend in haar roze kasteelhuis gaan zijn en haar dromen door elkaar lopen en begint ook de werkelijkheid steeds surrealistischer vormen aan te nemen. Een prachtige, vintage, vormgegeven liefdesbrief aan fantasie en creativiteit. Maar ook een droom van een film. Niet eerder raakt een film zo dicht aan de droomwerkelijkheid. Die staat tussen diepe slaap en wakker zijn in, waar je verbonden bent aan je verlangens en angsten, waar je dapper bent, je droomvrouw de liefde verklaart en die ook de perfecte uitweg vormt van de sores in het wakende deel van je leven.

Effacer l'historique

In een woonwijk worden drie buren geconfronteerd met de invloed van social media op hun leven. Marie wordt gechanteerd met een sekstape, Bertrands dochter wordt via facebook op school gepest en Uber-chauffeur Christine is van slag omdat haar klanten weigeren om positieve recensies achter te laten. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de internetgiganten.

Falling

Falling is het aangrijpende regiedebuut van Viggo Mortensen over een heftige en herkenbare vader-zoon relatie. John (Viggo Mortensen) woont samen met zijn partner Eric en hun dochter in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Wanneer zijn eigenwijze vader Willis (Lance Henriksen) begint te dementeren, brengt hij hem naar Los Angeles om een huis in de buurt voor hem te zoeken. Hun twee totaal verschillende werelden komen met elkaar in botsing. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.