FOK! Wat een weer: zon en wolken

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is onbewolkt, maar in het noorden en oosten zijn er wolkenvelden. Lokaal kunnen mistbanken voorkomen die spoedig zullen oplossen. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in opklaringsgebieden landinwaarts en 14°C aan zee. De overwegend zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Overdag blijft in het noord(oost)en bewolking vanaf zee binnendrijven. Elders ontstaan stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De maxima variëren van 19°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidwesten. De wind draait overal naar het noorden en is zwak tot matig. In de middag draait de wind aan de westkust tijdelijk naar noordwest.

In de nacht naar woensdag is er in het noorden en westen veel bewolking, in het zuidoosten blijft het helder. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 17°C aan de westkust. De wind is overwegend zwak uit uiteenlopende richtingen.

Woensdagochtend begint half tot zwaar bewolkt, maar vanaf de tweede helft van de ochtend ontstaan er steeds meer opklaringen. Het blijft droog. De middagtemperaturen variëren van 22°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidwesten. De zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind draait in de loop van de ochtend en middag naar west tot noordwest, in het zuidoosten naar noord. (Bron: KNMI)

Aan zee (Foto: FOK!)
Aan zee. (Foto:FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.