PSV bij winst op Galatasaray tegen Celtic of Midtjylland in voorronde CL

Mocht PSV de derde voorronde van de Champions League bereiken dan spelen de Eindhovenaren daarin tegen Celtic of FC Midtjylland. Dat werd maandag duidelijk bij de loting in het Zwitserse Nyon.

PSV speelt woensdag wel eerst in de tweede voorronde van de Champions League wel eerst tegen Galatasaray. De ploeg van van Roger Schmidt speelt eerst thuis tegen de Turkse ploeg, waarna een week later de return wordt gespeeld in Istanbul.

Als PSV zich voor de derde voorronde plaatst, dan speelt het op 3 of 4 augustus eerst thuis. De return staat op 10 augustus op het programma.

FC Midtjylland wist vorig jaar nog het hoofdtoernooi te bereiken van de Champions League. Daarin verloor het twee keer in de groepsfase van Ajax. Celtic werd tweede in de Schotse competitie op ruime afstand van kampioen Rangers FC.

Mocht PSV uitgeschakeld worden door Galatasaray dan spelen de Eindhovenaren in de derde voorronde van de Europa League tegen de Schotse nummer drie St. Johnstone.

Denzel Dumfries en Donyell Malen zullen in de eerste wedstrijd tegen Galatasaray er niet bij zijn. Normaal gesproken zouden de twee Nederlandse internationals maandag aansluiten bij de groep, maar PSV besloot het tweetal langer vrij te geven na het EK voetbal. Een andere Oranje-international Cody Gakpo is wel van de partij tegen de Turkse club.