Ook Noppert direct naar huis op World Matchplay

Ook Danny Noppert is al in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Schot Peter Wright. In Blackpool werd het liefst 10-2.

Noppert erkende na afloop helemaal stijf van de zenuwen te staan tijdens de partij tegen Wright. "Ik was echt super zenuwachtig. Ik stond te trillen als een rietje. Dat is echt slecht eigenlijk. Op de vloer gaat het geweldig de laatste tijd, maar ik miste het gevoel van het podium nog. Al zullen daar wel meer mensen last van hebben", zei Noppert bij RTL7.

Of hij de stevige nederlaag aan zag komen? "Van tevoren niet, want ik zit echt lekker in mijn vel. Ik sta lekker te darten de laatste tijd, daarom doet het extra pijn om zo te verliezen op het podium. Heel zuur. Ik ga deze wedstrijd heel snel vergeten, gelukkig ben ik daar heel goed in. Op naar de volgende, al baal ik er natuurlijk wel van.”

Het gaat deze editie van de World Matchplay niet goed met de Nederlanders. Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena werden zaterdagavond uitgeschakeld door respectievelijk Dave Chisnall, Jonny Clayton en Gerwyn Price. Michael van Gerwen maakt maandag pas zijn opwachting in de Winter Gardens. De winnaar van de World Matchplay in 2015 en 2016 moet zien af te rekenen met de Australiër Damon Heta.

Uitslagen World Matchplay Zondagavond
Joe Cullen - Chris Dobey 10-8
Michael Smith - Ryan Searle 10-7
Peter Wright - Danny Noppert 10-2
Jose de Sousa - Gabriel Clemens 10-2

Maandagavond
Daryl Gurney - Ian White
Nathan Aspinall - Mervyn King
Michael van Gerwen - Damon Heta
Gary Anderson - Stephen Bunting