Golfer Morikawa verovert op The Open tweede majortitel

Golfer Collin Morikawa heeft voor de tweede keer in zijn carrière een majortoernooi gewonnen. Nadat de Amerikaan vorig jaar de sterkste was de PGA Championship, won hij zondag The Open.

De 24-jarige Morikawa begon als tweede aan de slotdag. Hij moest één slag goedmaken op de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, de leider na dag drie. Hij ging op de laatste dag rond in 66 slagen (vier onder par) en kwam uit op een totaalscore van 265 (-15). Daarmee hield Morikawa zijn landgenoot en drievoudig majorwinnaar Jordan Spieth twee slagen voor.

Oosthuizen, die drie dagen aan de leiding ging, kwam door matige slotronde van 71 slagen op een totaal van 269 slagen, goed voor een derde plek. Die hij moest delen met de Spanjaard Jon Rahm. Oosthuizen, de kampioen van 2010, eindigde voor de derde keer op rij dit jaar op het podium van een major. Eerder werd hij zowel op het PGA Championship als de US Open tweede.

Joost Luiten deed deze editie ook weer mee aan het prestigieuze toernooi, maar de Nederlander haalde door een teleurstellende start de cut niet en moest na de tweede ronde naar huis. The Open is de vierde en laatste major van het jaar. Hideki Matsuyama won de Masters, Phil Mickelson het PGA Championship en Jon Rahm schreef vorige maand de US Open op zijn naam.