Pogacar wint Tour de France, ritwinst op slotdag naar Van Aert

De slotetappe in de Tour de France is gewonnen door Wout van Aert. De Belgisch kampioen versloeg in een sprint op de Champs-Élysées zijn landgenoot Jasper Philipsen. Mark Cavendish de beste sprinter deze Tour moest genoegen nemen met een derde plaats. De eindwinst ging naar Tadej Pogacar, die voor de tweede maal in zijn carriere de Ronde van Frankrijk wist te winnen.

Na de nodige plichtplegingen onderweg gedaan was met de nodige foto's en de felicitaties voor Tadej Pogacar kon er in de laatste vijftig kilometer gekoerst worden op de Champs-Élysées. Verschillende renners probeerde het onderweg, maar de sprintersploegen van Mark Cavendish en Jasper Philipsen hielden alles samen. In de traditionele sprint op de Champs-Élysées werd Wout van Aert perfect gebracht door zijn Nederlandse teamgenoot Mike Teunissen, waarna de Belgische kampioen het met overtuiging afmaakte. Voor Van Aert was het zijn derde ritzege. Eerder won hij de etappe met de Mont Ventoux en zaterdag won nog de tijdrit.

Tadej Pogacar kwam midden in het peloton met een grote lach over de streep en viel in de armen van zijn ploeggenoten. De 22-jarige Sloveen wint voor de tweede keer in zijn jonge carrière de Tour de France.