Verschoor 4e in hoofdrace Formule 2, Zhou wint

De hoofdrace van de Formule 2 op het circuit van Silverstone heeft voor Richard Verschoor weer een uitstekend resultaat opgeleverd. De Nederlander van het eveneens Nederlandse MP Motorsport reed op het klassieke Britse circuit naar de vierde plek.

De poleposition was voor kampioenschapsleider Oscar Piastri, naast Zhou Guanyu. Richard Verschoor, winnaar van race twee op zaterdag, stond op een uitstekende derde plek en had Dan Ticktum naast zich, met Theo Pourchaire en Felipe Drugovich op de derde rij en Bent Viscaal op plek zeventien.

Verschoor leverde zijn positie bij de start in aan Ticktum en kon de Brit ondanks een goede poging niet terugpakken, terwijl Zhou de leiding overpakte van Piastri. Ticktum was na een dikke handvol ronden de eerste van de voorste mannen die zijn stop kwam maken, Piastri en Zhou volgden even later en wisselden van positie, waarbij Ticktum zich tussen hen in nestelde.

Verschoor stopte na twaalf ronden vanaf de leidende positie en kwam weer op de virtuele vierde plek terecht, achter Zhou, Ticktum en Piastri. Zhou reed zonder grote bedreiging naar de overwinning, Ticktum werd tweede en Piastri wist zijn derde plek in de slotronden met hand en tand - maar succesvol - te verdedigen tegen Verschoor. Viscaal finishte als veertiende.