Golfer Oosthuizen leidt na derde dag op The Open

Louis Oosthuizen gaat ook na de derde dag van het The Open aan de leiding. De Zuid-Afrikaan ging zaterdag op de baan van Royal St. George's in het Engelse graafschap Kent rond in 69 slagen. Hij heeft een totale score van -12.

De 38-jarige Oosthuizen noteerde drie birdies en twee bogeys en kwam uit op één slag onder par. Hij heeft één slag voorsprong op de Amerikaan Collin Morikawa, die de derde ronde eindigde op twee onder par. De Amerikaan Jordan Spieth bezet momenteel de derde plek (-9). Scottie Scheffler (VS) en Corey Conners (Can) staan op -8.

Oosthuizen kan het The Open voor de tweede keer op zijn naam schrijven, nadat hij het majortoernooi in 2010 voor de eerste keer won. Vorig jaar ging het toernooi niet door vanwege de coronapandemie. Joost Luiten deed deze editie ook weer mee aan het prestigieuze toernooi, maar de Nederlander haalde haalde de cut niet. 

The Open is de vierde en laatste major van het jaar. Hideki Matsuyama won de Masters, Phil Mickelson het PGA Championship en Jon Rahm schreef vorige maand de US Open op zijn naam.