Van der Voort, Van Duijvenbode en Wattimena direct uitgeschakeld op World Matchplay

Vincent van der Voort is er zaterdag niet in geslaagd de tweede ronde van de World Matchplay te bereiken. De Nederlander verloor in het Engelse Blackpool nipt van Dave Chisnall. Het werd 10-8.

Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna liep Van der Voort steeds achter de feiten aan. De Engelsman deed The Dutch Destroyer vervolgens pijn met een 161-finish en kwam 5-3 voor. Op 6-7 brak Van der Voort terug en kwam op gelijke hoogte. Van der Voort verloor op 8-8 voor de vierde keer in de wedstrijd zijn eigen leg, waarna Chizzy het karwei afmaakte door tops uit te gooien.

Naast Van der Voort wordt Nederland vertegenwoordigd door Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Jermaine Wattimena. Wattimena is de vervanger van Mensur Suljovic, die om "medische redenen" niet naar Engeland is afgereisd. Van Duijvenbode speelt zaterdagavond in de eerste ronde tegen Jonny Clayton en Wattimena treft wereldkampioen Gerwyn Price.

De World Matchplay keert dit jaar terug in Blackpool, nadat het PDC-toernooi vorig jaar vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren in Milton Keynes werd afgewerkt. De Belg Dimitri Van Den Bergh verdedigt zijn titel.

Update 22.35 uur

Dirk van Duijvenbode heeft zijn debuut op de World Matchplay niet kunnen bekronen met een overwinning. Aubergenius verloor met 10-7 van Jonny Clayton. Het duurde even voordat Van Duijvenbode in de wedstrijd wist te komen. Hij gooide nog wel 164 uit, maar stond wel 2-3 achter bij de eerste route. Van Duijvenbode kwam op stoom, maar verzuimde de voorsprong te makken. Op 5-4 miste de Nederlander twee kansen op 6-4 en daardoor werd het 5-5.

Na de tweede pauze trok Clayton meteen een gaatje door met drie goede legs uit te lopen naar 8-5. Van Duijvenbode kwam terug tot 8-7, maar daarna maakte Clayton het af met achttiendarter en een veertiendarter.

Update 7.10 uur

Gerwyn Price heeft zich ten koste van Jermaine Wattimena geplaatst voor de tweede ronde. Het duel eindigde in een gemakkelijke 10-4 overwinning voor de Welshman. Voor Wattimena was het al een cadeautje dat hij überhaupt aan dit toernooi mocht deelnemen. De Gelderlander moest invliegen nadat Mensur Suljovic zich vanwege medische redenen had afgemeld. 

Wattimena gooide 85 gemiddeld, tegenover ruim 96 voor Price. De Nederlander kwam nog wel op een 2-0 voor, maar ging als nog met een achterstand de eerste pauze in. Met een 132-finish kwam Price op 6-4. Price had nog wel 26 pijlen nodig om op 7-4 te komen, maar met een slotakkoord van twee twaalfdarters was de partij snel afgelopen. 

Eerste ronde World Matchplay

Dave Chisnall 10-8 Vincent van der Voort
Jonny Clayton 10-7 Dirk van Duijvenbode
Gerwyn Price 10-4 Jermaine Wattimena
Dimitri Van den Bergh 10-5 Devon Petersen