F1: Verstappen wint sprintkwalificatie op Silverstone

Max Verstappen heeft de eerste sprintkwalificatie in de Formule 1 op zijn naam geschreven. De Nederlander was in Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone iets sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Door dit resultaat loopt Verstappen in het kampioenschap een punt uit op Hamilton én start hij morgen bij de race vanaf poleposition.

Hamilton startte de 'race' als eerste, maar Verstappen was beter weg en greep meteen de eerste plek. Hamilton probeerde in de eerste ronde op verschillende plekken de Nederlander te passeren, maar de Red Bull-coureur gaf geen krimp en hield de Mercedes achter zich. Daarachter sloten Bottas en Charles Leclerc aan. Fernando Alonso had op zijn zachte banden een uitstekende start en won vanaf plek elf zes plaatsen.

Vooraan gebeurde weinig meer, maar daarachter was er volop actie. Alonso slalomde over de rechte stukken om in eerste instantie Lando Norris achter zich te houden. Dit lukte een aantal rondjes, maar de Brit kon uiteindelijk wel toeslaan. Sergio Perez reed daar weer achter, maar de Mexicaan spinde van de baan af en viel terug tot in het achterveld. Hij werd uiteindelijk door Red Bull binnengehaald en was de enige uitvaller.

In het verloop van de race wist alleen Daniel Ricciardo Alonso nog te passeren, want de Spanjaard kon de aanvallen van Sebastian Vettel pareren. George Russell eindigde op plek negen, al loopt er tegen de Brit nog een onderzoek omdat hij in de eerste ronde Carlos Sainz van de baan tikte. De Spanjaard begon aan een inhaalrace die hem achter Esteban Ocon op plek elf bracht.

In de slotfase kreeg Verstappen te horen dat hij van de kerbstones moest blijven, waarna Hamilton nog naderde, maar dat was geen probleem om na zeventien ronden als eerste afgevlagd te worden. Het leverde hem drie punten op, twee punten voor Hamilton en het laatste punt ging naar Bottas.