FOK! Wat een weer: zonnig en droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Mogge!

Het is natuurlijk een vreemd gezicht voor veel mensen na al dat sombere weer en de gebeurtenissen elders dat het gisteren op veel plekken gewoon een stralende dag was met prima temperaturen. Het kwik liep op naar 22 graden op Terschelling tot ruim 25 graden in het zuiden des lands Alleen in de vroege ochtend waren er nog een paar wolken, maar voor de rest was het zonnig.

Ook vandaag is het grotendeels zonnig, maar een heel zwak front bereikt in de loop van de middag het noorden. Dan verschijnen er daar enkele wolkenvelden. Het blijft wel droog. Opnieuw een aangename dag met vergelijkbare temperaturen als vandaag. Tussen de 22 en 25 graden. Dit alles bij een matige noordwestelijke wind.

Ook in de nieuwe week is er ruimte voor de zon, maar er lijkt wel wat meer bewolking vanaf de Noordzee te worden aangevoerd. Het zogenaamde stratus-spook. Zeker in de kustgebieden kan het dan wat somberder zijn. Elders breekt ook de zon af en toe door. Het wordt wel even wat minder warm met maxima tussen de 19 en 21 graden.

Neerslag lijkt er pas volgend weekend te gaan komen, en mogelijk zijn dat weer onweersbuien, want dan lopen ook de temperaturen weer op. Gelukkig is dat nog ver weg.

Fijne zondag!  

vorige week in Anna Paulowna, toen er nog wel blauwe lucht was te zien (Foto: Pukeko)
Vorige week in Anna Paulowna, toen er nog wel blauwe lucht was te zien (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.