Van Aert wint tijdrit op voorlaatste dag Tour de France

De individuele tijdrit op de voorlaatste dag in de Tour de France is gewonnen door Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma won met een 21 seconden op Kasper Asgreen. Jonas Vingegaard werd derde in de tijdrit en verstevigde zo zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Geletruidrager Tadej Pogacar werd achtste in de tijdrit op een kleine minuut en mag zich zondag op gaan maken voor zijn tweede Tour de France.

De twintigste etappe in de Tour de France vorig jaar was vorig jaar een prachtige duel tussen de Slovenen Tadej Pogacar en Primoz Roglic, waarin de eerste zijn eerste Tour de France wist te pakken, maar dit jaar was er weinig spanning met de grote voorsprong van Pogacar.

De Zwitser Stefan Bissegger zorgde voor de eerste richttijd in deze tijdrit over iets meer dan dertig kilometer over een vlak parcours. Hij klokte een tijd van 36 minuten en 37 seconden en die tijd bleef een tijdje staan tot dat Kasper Asgreen zijn tijd verbeterde. De Deense kampioen in dit onderdeel was 23 seconden sneller dan Bissegger. Stefan Küng een andere specialist op dit onderdeel kwam niet aan de tijd van Asgreen en daarna was het wachten op de grote favoriet van de dag Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma had zijn zinnen gezet op deze tijdrit en hij maakte dat ook volledig waar. Bij het eerste tussenpunt klokte hij de snelste tussentijd en hij bleef gedurende de tijdrit alleen maar verder uitlopen en zou uiteindelijk met meer dan twintig seconden de tijdrit winnen.

In het algemeen klassement waren de verschillen al behoorlijk groot tussen de klassementsrijders en werden er geen grote verschuivingen verwacht en de top tien zou hetzelfde blijven. Jonas Vingegaard was de beste van de klassementsrijders. Hij klokte een derde tijd en verstevigde daarmee zijn tweede plaats. Wilco Kelderman kon nog een plaatsje opschuiven in het klassement, maar daarvoor kwam de Nederlander tien seconden te kort op Ben O'Connor, waardoor hij op plaats vijf blijft staan.