Verschoor pakt eerste Formule 2-zege op Silverstone

Op het circuit van Silverstone zijn zaterdag de eerste twee van drie Formule 2-races van het weekeinde verreden. Dat leverde Nederlands succes op, een allereerste zege voor Richard Verschoor.

Race één
De poleposition was voor ART-coureur Christian Lundgaard, met Hitech-rijder Jüri Vips naast zich en Roy Nissany en Robert Shwartzman op de tweede rij. Richard Verschoor vertrok vanaf een prima achtste positie, Bent Viscaal had de zeventiende plek op de startgrid.

Shwartzman pakte met een dijk van een start de leiding, Vips en Lundgaard volgden. Nissany reed op de achterband van Lundgaard en kon inpakken, Zhou Guanyu kreeg een tik en spinde, ook zijn race was klaar. De safety car betrad de baan zodat een en ander opgeruimd kon worden, met Shwartzman op kop konden we door.

Een spin van Alessio Deledda zorgde ervoor dat de safety car rap weer naar buiten kwam, met vijftien ronden te gaan kon er dan echt geracet worden. Guilherme Samaia was de volgende die stil kwam te staan en voor een safety car zorgde, waarbij onder meer Verschoor - teruggevallen naar plek elf - een niet-verplichte pitstop kwam maken.

Na de herstart veranderde voorin niks meer: Shwartzman reed keurig naar de overwinning, Vips en Lundgaard vergezelden hem op het podium. Verschoor reed na zijn stop weer wat naar voren en finishte uiteindelijk als tiende, goed voor poleposition in de middagrace.

Race twee
De top-10 van race één werd omgedraaid voor de startopstelling en dus stond Verschoor op poleposition, naast Marcus Armstrong en voor Dan Ticktum en Liam Lawson. Verschoor hield zijn eerste plek vast bij de start, Armstrong sloot aan, voor Ticktum en Lawson, die aan werd gevallen door Oscar Piastri.

In het achterveld ging het ondertussen flink fout: Ralph Boschung spinde na een uitstapje door het gras, Deledda kon hem onmogelijk nog ontwijken, maar gelukkig kwamen beiden er wel wandelend af. Verschoor behield de leiding bij de herstart, met nog vijftien ronden tot het einde.

In het middenveld raakten Jeran Dahuvala en Viscaal met elkaar in de clinch, waardoor ze beiden een fatsoenlijk resultaat gedag konden zeggen - Viscaal kwam zelfs vast te staan, zijn race was klaar en de safety car kwam weer in actie.

Met wederom Verschoor voorop begon de tweede helft van de race, waarin de verschillen klein waren, maar er eigenlijk weinig gebeurde. Verschoor pakte de overwinning, zijn eerste zege in de Formule 2, voor Armstrong en Ticktum. Kampioenschapsleider Piastri werd vierde, titelconcurrenten Shwartzman en Zhou slechts vijftiende en elfde.