F1 2021 racet de winkels in

Codemasters en Electronic Arts laten weten dat F1 2021 beschikbaar is voor Xbox Series X|S, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

F1 2021 bevat de teams, coureurs en circuits uit het 2021 FIA Formula One World Championship en introduceert een verhaalmodus, een uitgebreide carrièremodus met de optie om met twee spelers te spelen en drie nieuwe circuits: Portimão, Imola en Jeddah die gratis beschikbaar komt voor alle spelers als post-launch content.

In de nieuwe verhaalmodus, genaamd Braking Point, ervaren spelers de wereld van F1, als ze hun weg vanuit de Formule 2 omhoog racen naar de Formule 1. In deze verhaalgedreven modus krijgen zij te maken met teamdynamiek en de dramatiek met andere coureurs op de baan. De carrièremodus introduceert een optie voor twee spelers met zowel een mogelijkheid om online samen te spelen of vanaf de bank. Zij kunnen ook ieder een rivaliserend team kiezen en tegen elkaar racen in een synchrone sessie. De carrièremodus maakt tevens gebruik van Real-Season Start. Hierdoor kunnen spelers beginnen aan hun carrière vanaf elke race die al is gereden in het huidige wereldkampioenschap. Deze modus houdt daarbij rekening met de stand van het kampioenschap van dat moment.

De versies voor de next-gen consoles bevat onder andere verbeterde on-track modellen, textures en verbeterde modellen van de auto’s en bandenschade. De Performance Mode stelt spelers in staat de game te spelen in een framerate van boven de 60fps op compatibele hardware. En natuurlijk zijn de laadtijden verkort.

De Deluxe Edition van de game bevat zeven iconische F1-coureurs om te gebruiken in MyTeam, evenals exclusieve customization content, 18.000 PitCoins en het Braking Point Content Pack.

Codemasters toont nieuwe gameplaybeelden, vastgelegd op een Xbox Series X, om kijkers warm te laten draaien voor het Silverstone Circuit dat dit weekend gereden wordt. Het is eens wat anders dan een launchtrailer.