Luiten in de problemen na beroerde openingsdag The Open

Joost Luiten heeft een slechte eerste dag beleefd bij het The Open, een van de vier majors van het golfcircuit. De Nederlander staat bijna onderaan. De 35-jarige Luiten liep op de baan van Royal St. George's in het Engelse graafschap Kent een ronde van 76 slagen, 6 boven par. Hij is na de eerste dag 151e van 155 deelnemers.

Luiten begon met een dubbele bogey, waarna hij zijn enige birdie van de dag noteerde. In het vervolg  van de dag volgden nog vijf bogeys. De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, die het toernooi in 2010 al eens won, staat voorlopig bovenaan na een bogeyvrije ronde van 64 slagen (-6). Hij staat een slag voor op de Amerikanen Brian Harman en Jordan Spieth.

Meer golfers hadden een lastige eerste dag. Ook oud-majorwinnaars Phil Mickelson, Martin Kaymer en Jason Day staan in de achterhoede. Mickelson had zelfs 80 slagen nodig en staat gedeeld laatste. De beste zeventig spelers plus ties mogen het weekend in. The Open de vierde en laatste major van het jaar. Hideki Matsuyama won de Masters, Phil Mickelson het PGA Championship en Jon Rahm schreef vorige maand de US Open op zijn naam.