'Ik stop ermee', groetjes Arjen Robben

Arjen Robben stopt ermee. De 37-jarige aanvaller heeft de knoop doorgehakt en keert terug naar zijn voetbalpensioen.

"Na de laatste wedstrijd heb ik gezegd dat ik de tijd zou nemen om een weloverwogen beslissing te nemen over de toekomst. Vrij snel na de laatste wedstrijd ben ik weer gaan trainen", aldus Robben op diverse sociale media. "Voor mij was het belangrijk de opgebouwde fitheid van de maanden ervoor vast te houden en niet te ver terug te vallen. Zo kon ik tegelijkertijd ervaren of het vanuit fysiek oogpunt goed aanvoelde en het realistisch was om nog een jaar door te gaan. Alleen het lijf gaf me niet het goede gevoel en het vertrouwen dat ik nodig had. Daarom heb ik besloten er mee te stoppen." De aanvaller speelde, ondanks de vele blessures, meer dan 700 wedstrijden op het allerhoogste niveau. 

Na een glansrijke carrière bij FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München hing Robben in 2019 de voetbalschoenen al aan de wilgen. In de zomer van 2020 begon het toch weer te kriebelen en kondigde hij zijn rentree bij FC Groningen aan. "Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen. Het kan iets heel moois worden", zei Robben, die in eerste instantie dus benadrukte dat het vooral om een poging tot een comeback ging. 

Op 13 september kwam Robben in het groen-wit tegen PSV het veld op. Dat duel duurde voor de 96-voudig Oranje-international echter maar een half uur. Hoofdschuddend verliet hij geblesseerd het veld. Op 18 oktober keerde Robben weer terug. Hij raakte toen opnieuw geblesseerd. In de slotweken van de competitie was hij vervolgens weer helemaal terug Op 19 mei deed hij negentig minuten mee met Groningen, dat in het play-off-duel met 1-0 van FC Utrecht verloor.  Het bleken de laatste professionele voetbalminuten voor Robben.