Gamestudio voor Nintendo Switch krijgt fysieke release

Nadat de digitale versie van Gamestudio voor de Nintendo Switch op 11 juni in de Nintendo eShop verscheen, komt deze game vanaf 10 september ook als fysieke versie in winkels te liggen.

Gamestudio begeleidt spelers stap voor stap bij het volgen van een reeks interactieve lessen, die iedereen de basis van het maken van videogames bijbrengt, ook spelers zonder voorafgaande ervaring. Door de lessen van de experts van Nintendo te volgen ontdekken spelers hoe ze games vanaf de grond af op kunnen bouwen, wat werkt door kleurrijke wezens genaamd knopixen te plaatsen en met elkaar te verbinden.

Er zijn tientallen van deze knopixen, met elk hun eigen functies en bijpassende persoonlijkheden. De knopixen vormen de basis van een leuke, toegankelijke en visuele manier van programmeren, waarmee iedereen in een mum van tijd van een leeg canvas naar een werkend prototype van een videogame kan gaan. Zodra ze de lessen hebben doorlopen, weten spelers precies hoe ze hun eigen spelideeën tot leven kunnen wekken in de Vrij programmeren-stand.

In zowel de lessen als Vrij Programmeren is het altijd mogelijk om met een simpele druk op de knop te wisselen tussen het programmeerscherm en het spelscherm, zodat spelers steeds direct kunnen testen hoe hun ideeën en gemaakte veranderingen zich naar de game vertalen.

Aspirant-spelmakers kunnen Gamestudio uitproberen met de gratis demoversie van de game. Deze kan worden gedownload in de Nintendo eShop.