Cover-atleten NBA 2K22 bekendgemaakt

2K kondigde vandaag alle cover-atleten aan voor NBA 2K22 en laat in een video een motioncapture-sessie zien.

Tweevoudig NBA All-Star, Luka Dončić, siert de Standard Edition en Cross-Gen Digital Bundle, terwijl het trio bestaande uit Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki en Kevin Durant te zien zijn op de cover van de NBA 75th Anniversary Edition.

"Het maken van de wereldwijde cover van NBA 2K22 is speciaal voor mij", zei Dončić. "Ik ben trots om mijn land te vertegenwoordigen in een speciale cover die de kleuren van de Sloveense vlag eert. Basketbal heeft me zoveel gegeven, en ik ben enthousiast om terug te geven en om dit jaar samen te werken met 2K Foundations om het leven van jonge kinderen over de hele wereld te helpen."

Dit jaar zal NBA 2K22 drie edities van het spel aanbieden, beschikbaar op digitale en fysieke formats:

  • De Standard Edition zal verkrijgbaar zijn voor €69,99 op previous-gen platformen (PlayStation 4, Xbox One consoles, Nintendo Switch en pc) en €74,99 op new-gen consoles (PlayStation 5 en Xbox Series X|S);
  • De Cross-Gen Digital Bundle is verkrijgbaar voor €84,99 en geeft spelers toegang tot de Standard Edition op zowel previous- als new-gen-consoles binnen dezelfde PlayStation- en Xbox-consoles;
  • NBA 2K22 NBA 75th Anniversary Edition is verkrijgbaar voor €99,99 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Dual-gen toegang is inbegrepen voor zowel de Cross-Gen Digital Bundle als de NBA 75th Anniversary Edition voor de PS4/PS5- en Xbox One/Xbox Series X|S-platforms en biedt een versie van de game op elke consolegeneratie binnen dezelfde consolefamilie. De NBA 75th Anniversary Edition voor Nintendo Switch zal alleen digitaal verkrijgbaar zijn in de EMEA-regio.

In Noord-Amerika kunnen spelers een speciale versie van de Standard Edition kopen met zesvoudig WNBA All Star en WNBA Kampioene, Candace Parker, op de cover en exclusief verkrijgbaar via GameStop en EB Games. Ze is de eerste vrouwelijke coveratlete in de geschiedenis van NBA 2K. In Japan kunnen spelers ook een speciale versie van de Standard Edition kopen met daarop Washington Wizards Rui Hachimura, een rijzende ster die in 2019 de eerste Japanse speler was die in de eerste ronde werd opgesteld en de eerste Japanse speler die de NBA Playoffs bereikte.

Alle edities van NBA 2K22 staan momenteel gepland voor een wereldwijde release op 10 september 2021 en zijn vanaf vandaag te pre-orderen. 2K zal de komende weken nog meer aankondigingen doen over NBA 2K22, waaronder een eersteblik op de features, de reveal van de soundtrack, live service-updates en nog veel meer.

NBA 2K22 - Packshot Standard Edition (Foto: 2K Games)

NBA 2K22 - Packshot Anniversary Edition (Foto: 2K Games)