FOK! Wat een weer: de zon is even weg

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het bewolkt met aanvankelijk nog een enkele mistbank. Verder trekt een regengebied Limburg en de Achterhoek binnen en breidt zich gedurende de ochtend noordwestwaarts uit. Vanmiddag nemen de neerslagkansen af en breekt in het oosten de zon af en toe door. Wel kan er later in de middag in het oosten een enkele (onweers)bui ontstaan. Later vanavond trekken vanuit Duitsland meer en stevigere onweersbuien het zuidoosten binnen. In het zuidoosten kan vandaag 20-40 mm vallen. In Limburg wordt plaatselijk meer dan 50 mm regen verwacht, wat daar aanleiding kan geven tot wateroverlast. In het noorden en noordwesten blijft het beduidend droger. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het westen tot lokaal 24°C in het noordoosten. De noordelijke wind is zwak, aan zee matig tot vrij krachtig.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en houden de buien in de zuidoostelijke helft van het land aan met nog steeds de meeste regen in het oosten en zuidoosten en daar ook kans op onweer. In het noorden en westen is het meestentijds droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C in het zuidwesten en 18°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend vrij krachtig.

Woensdag overdag verandert er weinig. Het oosten en zuidoosten heeft de hele dag te maken met stevige buien, plaatselijk opnieuw met onweer. Verder naar het westen zijn ook enkele buien mogelijk. In het oosten en zuidoosten valt er op veel plaatsen 30-50 mm bij, vooral nabij de Duitse grens kan lokaal meer dan 50 mm vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuiden tot 25°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Wandelen, roeien, fietsen, het kan allemaal aan de Niers (Foto: qltel)
Wandelen, roeien, fietsen, het kan allemaal aan de Niers (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.