Djokovic wint Wimbledon en staat ˇˇk op 20 Grand Slam-titels

Niet geheel verrassend heeft tennisser Novak Djokovic zijn zesde Wimbledontitel gewonnen. De Servische nummer één van de wereld komt daarmee op twintig Grand Slam-titels, net zoals Roger Federer en Rafael Nadal.

In de finale nam Djokovic het op tegen de als zevende geplaatste Italiaan Matteo Berrettini, die niet heel lekker van start ging, maar vanaf 5-2 indrukwekkend terug wist te keren. Na een ellenlange game behield Berrettini zijn service, waarna hij Djokovic brak en de tiebreak zowaar wist te winnen.

In set twee ging Djokovic er met twee breaks gelijk overheen, een rebreak was voor Berrettini niet voldoende. Een vroege break in de derde set was genoeg voor de Serviër en in set vier sloeg hij op 5-3 voor de tweede keer op rij toe op Berrettini's servicegame, wat hem dit keer de titel opleverde: 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

Met Djokovic' titel komt hij op gelijke hoogte met Federer en Nadal, waardoor voor de zoveelste keer de discussie over wie de beste speler ooit is gevoerd wordt - waarbij wel de kanttekening gezet moet worden dat vaak puur naar de cijfers gekeken wordt, en spelers uit het verleden vaak over het hoofd worden gezien.

Djokovic won de Australian Open en Roland Garros dit jaar overigens ook al, hij heeft alleen de US Open nog nodig om als eerste man na Rod Laver in 1969 alle Grand Slams in één jaar te winnen.