Mertens en Hsieh pakken dubbeltitel Wimbledon, Kroatische winnaars bij de mannen

Het damesdubbelspel op Wimbledon heeft een Belgische titel opgeleverd. Elise Mertens wist samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei de finale te winnen van het Russische duo Veronika Kudermetova/Elena Vesnina.

Het Russische duo won de eerste set en in set twee plaatsten ze een vroege break. Op 5-4 konden ze het op eigen service afmaken, maar twee matchpoints werden gemist, Mertens en Hsieh draaiden de set om en trokken de stand gelijk.

In de beslissende derde set ging het gelijk op, met halverwege een break aan beide kanten. Op 6-6 leverden Mertens en Hsieh hun service in, maar die pakten ze gelijk terug en op 8-7 maakten ze het met een break definitief af: 3-6, 7-5, 9-7.

Voor Mertens is het haar derde Grand Slam-titel, nadat ze de US Open 2019 en de Australian Open van dit jaar met de Wit-Russische Aryna Sabelenka won. Hsieh won Wimbledon 2013 en Roland Garros 2014 met de Chinese Peng Shuai en Wimbledon 2019 met de Tsjechische Barbora Strycova.

Op de US Open vorig jaar stonden Mate Pavic en Nikola Mektic in de finale nog tegenover elkaar, met respectievelijk Bruno Soares en Wesley Koolhof als partners. Dit keer speelden de Kroaten samen en als nummers één van de plaatsingslijst maakten ze het helemaal waar.

Tegen de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos won het duo de eerste twee sets, waarna een korte inzinking in set drie hersteld werd met de winst: 6-4, 7-6 (5), 2-6, 7-5. Voor Mektic is het zijn eerste titel, Pavic won naast de US Open van vorig jaar ook de Australian Open van 2018 met de Oostenrijker Oliver Marach.