Beachvolleyballers Boermans en De Groot winnen viersterrentoernooi Gstaad

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben hun eerste grote titel binnen. Op het viersterren toernooi van Gstaad dat deel uit maakt van de WorldTour wonnen de Nederlanders in de finale met 23-21, 19-21, 15-10 van Cherif Younnousse en Ahmed Tijan uit Qatar.

Het Nederlandse duo Boermans en De Groot waren deze week goed op dreef in Gstaad. In Zwitserland hadden ze alle poulewedstrijden gewonnen en ook op weg naar de finale was het jonge koppel goed op dreef. Eerder op de dag hadden ze hun halve finale overtuigend gewonnen tegen de Russen Nikita Liamin en Taras Myskiv.

In de finale moesten ze het opnemen tegen de nummer drie van de wereld Younnousse en Tijande uit Qatar. We kregen een spannende finale te zien waarbij het Nederlandse koppel de eerste set wist winnen, al verspeelde het eerst nog wel een voorsprong van vijf punten, maar trokken de eerste set alsnog naar zich toe. De tweede set werd gewonnen door het duo uit Qatar, waardoor de derde set de beslissing moest brengen.

In die derde set namen de Nederlanders al snel een voorsprong van drie punten en gaf die voorsprong niet meer weg, waardoor Boermans/De Groot voor het eerst een titel wisten te winnen op de WorldTour.

Ondanks de goede resultaten van het afgelopen jaar wisten Boermans en De Groot zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In Tokio zijn drie Nederlandse duo's actief: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Raïsa Schoon/Katja Stam en Sanne Keizer/Madelein Meppelink.