Malacia persoonlijk rond met Club Brugge; Feyenoord wil elf miljoen euro

Club Brugge heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia. De 21-jarige kan de overstap maken als Club Brugge en Feyenoord eruit gaan komen. Feyenoord wil elf miljoen voor Malacia, en dat willen de Belgen (nog) niet betalen. 

"We zijn rond met een linksachter, maar de club wil elf miljoen euro. Terwijl hij er maar zes waard is" Een quote van Bart Verhaeghe dit weekend in Belgische krant De Tijd. Malacia tekende eind juni bij tot 2024, wat niet uitsluit dat de Bruggelingen hem in deze zomerperiode kunnen weglokken uit Rotterdam. Verhaeghe gaf te kennen dat Club reeds een persoonlijk akkoord bereikte met de belofteninternational.

Malacia groeide op in de buurt van De Kuip - sinds zijn negende voetbalt hij voor Feyenoord. In december 2017 vierde hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in Feyenoord 1 tegen Napoli (2-1). Intussen verzamelde hij 86 officiële duels voor de Rotterdammers. Malacia doorliep de nationale jeugdelftallen, onlangs was hij ook basisspeler in de eindrondewedstrijden van Jong Oranje op het EK. Met zijn profiel past hij perfect binnen de plannen van Club, waar hij met Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer drie landgenoten tegen het lijf loopt.

Voor Feyenoord zal het vertrek van Malacia als pijnlijk worden ervaren. Trainer Arne Slot zit al bepaald niet breed in zijn verdedigers. Achter Malacia heeft hij alleen de beschikking over de van een verhuurperiode teruggekeerde Ramon Hendriks, omdat Ridgeciano Haps op weg lijkt naar Turkije. In het hart van de defensie heeft hij alleen Marcos Senesi beschikbaar als pure centrumverdediger.