FOK! Wat een weer: droog, buien in het zuiden

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Met name in het midden en oosten schijnt de zon vanochtend nog geregeld. De lokaal aanwezige mistbanken lossen snel op en het is vrijwel overal droog. Van het zuidwesten uit neemt de bewolking geleidelijk toe en in de middag en avond trekken er vanuit België enkele buien het land binnen. In het zuid(oost)en is onweer niet uitgesloten en lokaal kan ruim 20 mm regen vallen. In het noorden blijft het vrijwel droog. De maxima liggen tussen 19°C aan de kust en 22°C in het oosten. Er staat een zwakke variabele wind.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met lokaal nog een enkele bui. Plaatselijk ontstaat mist. De minima liggen tussen 11 en 15°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt. Vooral in de noordoostelijke helft ontwikkelen zich enkele buien. De maxima liggen rond 21°C. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Zon en bewolking boven de Waalbrug in Nijmegen (Foto: Charged)
Zon en bewolking boven de Waalbrug in Nijmegen (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.