Vos boekt dertigste ritzege in Giro d'Italia voor vrouwen

Marianne Vos heeft haar dertigste ritzege in de Giro Donne gewonnen. De 34-jarige renster van Jumbo-Visma was in de zevende rit de sterkste in Puegnago Del Garda. Ze won voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini en klassementsleidster Anna van der Breggen.

De zevende etappe in de Giro d'Italia voor vrouwen was een heuveletappe met aankomst op de beklimming van Puegnago Del Garda. Vroeg in de etappe koos Lucinda Brand voor de aanval, maar de wereldkampioene in het veldrijden werd ruim voor de finish weer ingerekend door het peloton. Daarna was Marta Bastianelli die op zes kilometer ten aanval trok, maar ook de Italiaanse wist het peloton niet voor te blijven.

In de sprint die zou volgen met een uitgedunde groep was Vos de snelste. Voor Vos was het haar dertigste ritzege in de Giro Donne. Haar eerste zege in de Ronde van Italië voor vrouwen was veertien jaar geleden. Ze won voor Longo Borghini en klassementsleidster Van der Breggen.

In het algemeen klassement houdt Van der Breggen een voorsprong van bijna drie minuten op haar Zuid-Afrikaanse ploeggenote Ashleigh Moolman-Pasio. Demi Vollering, ook al een renster van SD-Worx, volgt kort daarna op de derde plaats. De Giro duurt tot en met zondag.