BraziliŽ - ArgentiniŽ in finale Copa Amťrica

De finale van de Copa América gaat voor de vierde keer tussen de Zuid-Amerikaanse aartsrivalen Brazilië en Argentinië. In de lege Braziliaanse stadions plaatsten beide ploegen zich deze week voor de eindstrijd in Rio de Janeiro.

Brazilië speelde in de halve finale tegen Peru, waarbij in de eerste helft veel kansen verprutst werden. Na een dik half uur was het toch raak: een pass van Neymar hobbelde voor de voeten van Paquetá, die uithaalde en voor 1-0 zorgde. Peru kreeg in de tweede helft opvallend veel kansen, maar het Braziliaanse doel bleef schoon en het bleef bij de ene goal.

Argentinië nam het op tegen Colombia en kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij Lautaro Martinez. Een kwartier na rust kreeg Luis Díaz de bal vanuit schier onmogelijke hoek langs de Argentijnse doelman Emiliano Martinez, waarna Lautaro Martinez tien minuten later een gigantische kans liet schieten: doelman David Ospina was uitgespeeld, maar Wilmar Barrios lag voor het doel.

Strafschoppen moesten de beslissing nemen en daarin werd de opvallend onervaren Argentijnse keeper Martinez de grote held van het land. Hij vertelde Davinson Sanchez en Jerry Mina alvast dat hun penalty mis zou gaan en hij hield de ballen zowaar uit het doel. Rodrigo de Paul miste namens Argentinië, maar nadat Martinez de pingel van Edwin Cardona óók stopte was de Argentijnse finaleplek een feit.

Op zaterdagavond wordt in het Maracanã de finale gespeeld.