Sabalenka en Barty overtuigend naar halve finales Wimbledon

Tennisster Ashleigh Barty staat in de halve finales van Wimbledon. De Australische nummer één van de wereld was in de kwartfinales een behoorlijke maat te groot voor landgenote Ajla Tomljanovic, die het voor het eerst zo ver geschopt had op een Grand Slam-toernooi: 6-1, 6-3.

Barty speelt in de halve eindstrijd tegen de als 25e geplaatste Duitse Angelique Kerber, de winnares van 2018. Kerber had het in de kwartfinales ook bepaald niet te moeilijk met de Tsjechische Karolina Muchova (19), die net als in 2019 sneuvelde bij de laatste acht: 6-2, 6-3.

Naast Barty staat ook de nummer twee van de plaatsingslijst bij de laatste vier. De Wit-Russische Aryna Sabalenka maakte zonder noemenswaardige problemen een einde aan het Tunesische sprookje van Ons Jabeur (21): 6-4, 6-3.

Sabaleka speelt om een plek in de finale tegen Karolina Pliskova. De als achtste geplaatste Tsjechische won ook in twee overtuigende sets, de Zwitserse Viktorija Golubic moest er met twee keer 6-2 aan geloven - het waren helaas weinig enerverende kwartfinales op het heilige gras in Londen.