Nintendo kondigt Switch met OLED aan

Nintendo heeft tussen de lunch en het avondeten een nieuw model Switch met een OLED-scherm aangekondigd. Dit OLED-model wordt uitgebracht op 8 oktober, op dezelfde dag dat ook Metroid Dread wordt uitgebracht.

De Nintendo Switch OLED is qua afmetingen vergelijkbaar met het welbekende Nintendo Switch-systeem, maar beschikt over een groter scherm van 7 inch met OLED-technologie voor intense kleuren en een hoog contrast. Daarnaast heeft de Nintendo Switch een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, een nieuwe houder met een LAN-poort voor een stabiele online-ervaring, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio voor de handheld- en tafelstijl. Net als met de Nintendo Switch kunnen spelers met de nieuwe Nintendo Switch op de tv spelen en de Joy-Con-controllers delen om samen te spelen.

Op de releasedag zal het spelsysteem verkrijgbaar zijn in twee kleurstellingen:

  • Nintendo Switch (OLED-model) met witte Joy-Con-controllers: bevat witte Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een witte houder.
  • Nintendo Switch (OLED-model) met neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers: bevat neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een zwarte houder.

Alle reeds uitgebrachte Joy-Con-controllers voor de Nintendo Switch zijn compatibel met dit nieuwe model. Ook alle games zijn compatible. Een Europese prijs is nog niet bekendgemaakt. Op de Amerikaanse site zien we een adviesprijs van 349,99 dollar.