Keeper Ospina held van Colombia, Messi helpt ArgentiniŽ naar halve finales

Ook de laatste twee halvefinalisten op de Copa América zijn bekend. Colombia en Argentinië plaatsten zich zaterdagavond voor de halve eindstrijd, de winnaar van hun onderlinge duel speelt tegen de winnaar van Brazilië - Peru.

Bij Colombia wist kersvers recordinternational David Ospina met een heerlijke redding zijn doel schoon te houden, verder viel het wat kansen betreft over en weer wel redelijk mee. Er moesten strafschoppen genomen worden en daarin was Ospina de grote held: hij hield twee Uruguayaanse trappen tegen en de tweede bracht de beslissing en dus de winst.

Argentinië had het niet makkelijk met Ecuador, in de eerste helft twee grote momenten kende: een dubbele aanval op de enkels van de Argentijn Giovani Lo Celso en een joekel van een kopkans voor Enner Valencia. Die ging er niet in, waarna Rodrigo De Paul na gepruts in de Ecuadoriaanse defensie de score opende. Lautaro Martinez gooide de boel tien minuten voor tijd op slot na een assist van Lionel Messi, die met een vrije trap in blessuretijd voor de 3-0 eindstand zorgde.

Maandagavond speelt Brazilië tegen Peru, dinsdag nemen Argentinië en Colombia het tegen elkaar op. De finale wordt zaterdag gespeeld in Rio de Janeiro.