Verstappen: "Het is ongelofelijk"

Net als vorige week won Max Verstappen de grand prix op de Red Bull Ring afgetekend en onbedreigd. Omdat Lewis Hamilton slechts vierde werd liep Verstappen ook nog eens flink uit in de strijd om de wereldtitel. De Nederlander staat nu 32 punten voor de Brit.

"Het is ongelofelijk. De auto reed op rails. Wat voor banden we ook onder de auto hadden, het was echt een genot om in te rijden. Het is krankzinnig. Ik sta zelf een beetje versteld, want ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Iedereen heeft geweldig werk geleverd om zo’n prestatie neer te zetten. Toen we begonnen aan het weekend zag iedereen ons als favoriet, maar het is nooit gemakkelijk om altijd te leveren, zoals we vandaag hebben gedaan. Het is een geweldige prestatie van het hele team en ook van Honda. Ik denk dat het gehele pakket, vooral deze twee weken hier, subliem was", zo blikte de Red Bull-coureur na de race terug op zijn overwinning, lezen we op Verstappen.nl.

Na drie gewonnen wedstrijden op rij door Verstappen strijkt het Formule 1-circus over twee neer op het circuit van Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Uiteraard kijkt iedereen allereerst naar de Nederlander als favoriet, maar hijzelf is nog voorzichtig. "Silverstone is weer een ander circuit. We waren heel competitief hier en in Silverstone gaan we het weer zien. Natuurlijk hebben we een hele goede auto, maar je moet wel altijd het potentieel eruit halen. Het zit dicht bij elkaar, in de kwalificatie ook. We moeten altijd zorgen dat we er staan en als we dat doen, heb ik er altijd een goed gevoel bij en heb ik er vertrouwen in, dus hopelijk is dat in Silverstone weer het geval."

De vele fans van Verstappen betekenden wel wat voor de Red Bull-coureur. "Het was geweldig vandaag dat alle fans er weer konden zijn. Het is ongelofelijk om zó veel oranje te zien. Het is een goede motivatie en vooral tijdens de laatste ronde en de uitloopronde was er veel oranje te zien op de baan. Heel erg bedankt voor het komen", aldus de leider in de WK-stand.

Verstappen: "Het is ongelofelijk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het is ongelofelijk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)