Marc Overmars: 'Tadic is niet te koop'

Dusan Tadic blijft bij Ajax. "Hij is dit seizoen niet te koop”, zegt Marc Overmars tegenover De Telegraaf en VI. Hij bevestigt wel dat dat de aanvaller in de belangstelling staat van AC Milan. "We zijn drie jaar geleden met iets moois begonnen en Dusan is veel te belangrijk. Hij is bij Ajax het cement tussen de bouwstenen.”

Eerder al gaf de directeur aan dat de Serviër van onschatbare waarde is. "Een voorbeeldprof, die de jonge spelers op sleeptouw neemt. Hij zorgt voor de absolute topsportmentaliteit die nodig is om te presteren.” Tadic kwam in de zomer van 2018 over van Southampton en zorgde samen met Daley Blind voor de ervaring die nodig was. Aan hun hand bereikten Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek de halve finale van de Champions League. Sinds zijn komst won Ajax twee keer de dubbel en werden de Amsterdammers eerste in het door corona afgebroken seizoen.

Tadic ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam. Bij zijn contractverlenging in de zomer van 2019 werd bovendien vastgelegd dat de oud-speler van FC Groningen, FC Twente en Southampton daarna tot minimaal 2026 als trainer aan de slag zou gaan bij Ajax. Afgelopen seizoen was hij goed voor liefst 22 doelpunten en 26 assists voor de Amsterdammers. In de voetballerij weet je het echter nooit. Mocht Marc Netto zijn bijnaam aan doen en er komt een grote zak geld, dan zit Tadic natuurlijk zo in het vliegtuig naar Milaan.