Herlings boekt eerste GP-zege van 2021

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste GP-zege van 2021 geboekt. In Maggiora won hij voor zijn landgenoot Glenn Coldenhoff de Grand Prix van Italië. Door de zege stijgt de 26-jarige motorcrosser naar de tweede plaats in algemene stand achter de Sloveen Tim Gajser.

De 26-jarige Herlings kwam in de eerste manche niet verder dan de zesde plaats, maar in de tweede wedstrijd kwam hij als eerste over de finish voor Coldenhoff, die in de eerste manche als vierde eindigde. Net zoals Herlings en Coldenhoff stond Antonio Cairoli na twee races op veertig punten, maar op basis van de tweede manche ging de overwinning naar Herlings.

Dankzij de zege van Herlings doet de 26-jarige motorcrosser goede zaken in de wereldbekerstand. Hij komt op zes punten van wereldbekerleider Gajser, die in Italië pas op de zevende plaats eindigde. Coldenhoff steeg naar de zevende plaats in de stand.

Het MXGP-seizoen gaat over twee weken verder met de Grand Prix van Nederland in Oss.