Haase verrast op Wimbledon, Rojer ook door

Tennisser Robin Haase heeft op Wimbledon voor een prima verrassing gezorgd. Samen met de Kazach Andrey Golubev wist hij in de tweede ronde van het mannendubbelspel te winnen van de nummers zeven van de plaatsingslijst.

De Brit Jamie Murray en de Braziliaan Bruno Soares trokken een moeizame eerste set via de tiebreak naar zich toe, maar vervolgens werden ze beetje bij beetje weggespeeld. Haase en zijn kompaan namen de touwtjes in handen en maakten het binnen twee uur af: 6-7 (3), 6-3, 6-2.

Murray en Soares waren niet de enige grote namen die sneuvelden, want ook voor de nummers twee is het klaar: vijfvoudig Grand Slam-winnaars Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, kampioenen in 2016, moesten na één set wegens een blessure opgeven tegen landgenoten Jeremy Chardy en Fabrice Martin.

Jean-Julien Rojer is samen met de Sloveense Andreja Klepac als veertiende geplaatst in het gemengd dubbelspel en zij begonnen goed: het Ecuadoriaans-Russische duo Gonzalo Escobar/Vera Zvonareva werd met 7-6 (5), 6-4 geklopt.