FOK! Wat een weer: een buitje, lokaal met onweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is overwegend bewolkt en er komen met name in de noordelijke helft lokaal nog buien voor. Deze buien trekken noordoostwaarts weg. In het zuiden komen mistbanken voor met zichten minder dan 200 meter. Deze zullen in de vroege ochtend oplossen. De minimumtemperatuur komt vannacht uit tussen 13°C in een opklaring en 16°C in het noordoosten. De wind is veranderlijk en overwegend zwak.

Overdag is het wisselend bewolkt en ontwikkelen zich enkele buien, vooral in het zuiden en oosten af en toe met onweer. Plaatselijk kan veel regen in korte tijd vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee en 23°C in het noordoosten. De zwakke tot matige wind komt overwegend uit een zuidwestelijke richting, in het uiterste noordoosten komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar maandag is het half tot zwaar bewolkt met nog een enkele bui. Vooral in het noordoosten vormen zich enkele mistbanken. De minimumtemperaturen ligt rond 15°C. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de nacht wordt de wind van het zuidwesten uit overal zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Maandagochtend heeft vooral het oosten nog met een bui te maken, van het zuidwesten uit breekt dan de zon geregeld door. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit weer toe en kunnen vooral landinwaarts weer enkele buien voorkomen. De maximumtemperatuur komt uit op ca. 20°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest. In de avond draait de wind naar richtingen tussen zuid en oost. (Bron: KNMI)

Het lijkt wel herfst in Soesterberg (Foto: DJMO)
Het lijkt wel herfst in Soesterberg (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.