Scheidsrechterlijke dwaling in Copa Amťrica, BraziliŽ naar halve finales

De eerste twee kwartfinales van de Copa América zijn gespeeld en dat leverde in Brazilië lichtelijke chaos op het veld op. Dat viel met het thuisland wel mee, het zat 'm vooral in de andere kwartfinale.

Peru nam het op tegen Paraguay, dat dankzij aanvoerder Gustavo Gomez na elf minuten al op voorsprong kwam. Tien minuten later trok hij de stand met een eigen goal ook weer gelijk, maar kort voor rust bracht Gianluca Lapadula de Peruvianen weer op voorsprong.

Die twee spelers vertolkten vervolgens op een andere manier een hoofdrol: Gomez kreeg kort voor rust een wat domme gele kaart, niet veel later werd hij het slachtoffer van een scheidsrechterlijke dwaling. Gomez duelleerde met Lapadula, waarbij de Peruviaan naar de grond ging als ware het een dodelijke knockout: weer geel en dus rood, aldus de Uruguayaanse scheidsrechter Esteban Ostojich, ook al gebeurde er eigenlijk niks.

Tien minuten na rust trok Junior Alonso de stand toch weer gelijk voor wat gerechtigheid, waarna Yoshimar Yotun Peru weer op voorsprong zette. Gabriel Avalos tekende in de slotminuten voor de derde gelijkmaker, maar in de strafschoppenreeks was Peru het beste: Paraguay schoot matig en de Peruviaanse keeper Pedro Gallese deed het uitstekend, waardoor Peru de serie met 4-3 won.

Hoe anders was de andere kwartfinale: Brazilië en Chili kwamen in de hele eerste helft tot geen enkele goal, pas na rust werd de score geopend. Wissel Lucas Paqueta volleerde er een fraaie bal in, daar bleef het verder ook bij en dus staat ook Brazilië bij de laatste vier.