Nederlandse dubbelaars massaal onderuit op Wimbledon

Het was geen beste dag voor de Nederlandse tennissers in de dubbeltoernooien op Wimbledon. Er kwamen zeven duo's met Nederlandse vertegenwoordiging in actie en welgeteld één wist de volgende ronde te bereiken.

Samen met de Slowaakse Viktoria Kuzmova nam Arantxa Rus het op tegen het Belgische duo Greet Minnen/Alison van Uytvanck. Het als vijftiende geplaatste Nederlands-Slowaakse duo wist dat met 7-5, 6-4 te winnen en haalde zo de achtste finales.

Rosalie van der Hoek ging samen met de Amerikaanse Bernarda Pera met 4-6, 5-7 onderuit tegen de Spaanse dames Paula Badosa en Sara Sorribes Tormo, terwijl Demi Schuurs met de Amerikaanse Nicole Melichar flink teleurstelde: het als vierde geplaatste duo sneuvelde met 2-6, 3-6 kansloos tegen het Roemeense koppel Andreea Mitu/Monica Niculescu.

Sander Arends en Matwé Middelkoop namen het in ronde twee op tegen de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo, maar het uiterst ervaren duo - als achtste geplaatst - was met 2-6, 4-6 te sterk. Daan Pel was met de Taiwanees Lu Yen-hsun niet verrassend niet opgewassen tegen de als derde geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de winnaars van 2019: 2-6, 4-6.

Ook in het gemengd dubbelspel ging het voor twee Nederlandse duo's gelijk fout. Kiki Bertens en Matwé Middelkoop sneuvelden met 6-7 (3), 7-5, 3-6 tegen de Australiërs Matthew Ebden en Samantha Stosur, terwijl Pel en Van der Hoek niet opgewassen waren tegen de Brazilianen Marcelo Demoliner en Luisa Stefani: 3-6, 2-6.