Rus, Haase en Arends/Middelkoop dubbelen door op Wimbledon

Op Wimbledon zijn ook de dubbeltoernooien van start gegaan, zowel bij de mannen als bij de vrouwen kwamen meerdere dubbels met Nederlandse vertegenwoordiging in actie, met drie keer succes en twee nederlagen als resultaat.

Bij de vrouwen speelde Arantxa Rus samen met de Slowaakse Viktoria Kuzmova in de eerste ronde tegen een Brits wildcardduo. Naomi Broady en Jodie Burrage waren niet opgewassen tegen het als vijftiende geplaatste Nederlands-Slowaakse duo, dat met 6-2, 7-6 (3) won.

Kiki Bertens en Lesley Pattinama Kerkhove openden hun toernooi tegen de Française Elixane Lechemia en de Amerikaanse Ingrid Neel, maar dat duo was te sterk voor de twee Nederlandse speelsters: 1-6, 6-3, 4-6.

De grootste verrassing had niks met Nederlandse deelname te maken: Timea Babos en Kristina Mladenovic, de Hongaars-Franse nummers twee van de plaatsingslijst, gingen al in ronde één onderuit. De Kazachse Zarina Diyas en de Australische Arina Rodionova waren met 6-1, 6-2 veel te sterk.

Robin Haase en Andrey Golubov zijn niet geplaatst, maar het Nederlands-Kazachse duo staat wel in de volgende ronde. De Braziliaan Marcelo Demoliner en de Mexicaan Santiago Gonzalez begonnen iets sterker, maar Haase en zijn kompaan wisten het netjes om te draaien: 6-7 (6), 6-4, 6-4.

Sander Arends en Matwé Middelkoop openden hun toernooi tegen de Duitser Andre Begemann en de Oostenrijkse veteraan Jürgen Melzer, die in 2010 de dubbeltitel al eens pakte. Daar komt er nu in elk geval niet nog één bij, want Arends en Middelkoop waren met 7-6 (2), 4-6, 6-2 te sterk.

Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer waren als tiende geplaatst, met de nadruk op 'waren': Grand Slam-debutanten Lloyd Glasspool en Harri Heliövaara bleken een maat te groot. Het Brits-Finse wildcardduo wist een achterstand om te draaien en stuntte met een 7-5, 3-6, 4-6 zege.