Kenin en Andreescu verrassend onderuit op Wimbledon, ook Pattinama-Kerkhove klaar

Het vrouwentoernooi op Wimbledon heeft de nodige verrassingen opgeleverd, vroeg in het toernooi al. De nummers vier en vijf van de plaatsingslijst sneuvelden op een druilerige dag, net als de nummer negen van de lijst.

We beginnen met succes voor twee speelsters, die in respectievelijk de tweede en eerste ronde in actie kwamen. De Wit-Russische Aryna Sabalenka, als tweede geplaatst, begon erg moeizaam tegen de meer dan tweehonderd plekken lager gerangschikte Britse Kate Boulter, maar draaide het alsnog om: 4-6, 6-3, 6-3.

Elina Svitolina, de als derde geplaatste Oekraïnse, nam het op tegen de Belgische Alison van Uytvanck, die het haar verrassend moeilijk wist te maken. Toch bleek Svitolina net een maatje te groot om het af te maken: 6-3, 2-6, 6-3.

Voor Sofia Kenin was het toernooi in ronde twee al klaar: de Amerikaanse (4) had verrassend weinig kans tegen haar landgenoot Madison Brengle, die met 6-2, 6-4 won. Bianca Andreescu (5) kwam zelfs de eerste ronde niet door, nadat de Française Alizé Cornet met 6-2, 6-1 veel te sterk was.

De als zevende geplaatste Poolse Iga Swiatek rekende in ronde twee overtuigend af met de ervaren Russische Vera Zvonareva (6-1, 6-3), terwijl de Tsjechische Karolina Pliskova (8) de hoop van de Kroatische Donna Vekic hardhandig in de grond duwde: 6-2, 6-2.

Belinda Bencic (9) was niet opgewassen tegen de jonge Kaja Juvan uit Slovenië, die met twee keer 6-3 voor een verrassing zorgde in de eerste ronde. Lesley Pattinama-Kerkhove's toernooi eindigde in ronde twee, nadat de Spaanse Garbiña Muguruza (11) met 1-6, 4-6 te sterk was.

De Belgische Elise Mertens is tot slot wel door naar de derde ronde: de nummer dertien van de plaatsingslijst rekende met 6-2, 6-0 af met de Chinese Zhu Lin.