EK: Engeland ten koste van Duitsland naar laatste acht

Engeland heeft de kwartfinales bereikt op het Europees kampioenschap voetbal. Op een kokend Wembley werd met 2-0 gewonnen van Duitsland.

Het waren de Duitsers die sterk aan de wedstrijd begonnen. Zo kon Goretzka in de achtste minuut ontsnappen aan de Engelse defensie. Rice trok vlak voor de zestien aan de noodrem en dat leverde hem geel op van scheidsrechter Makkelie. De vrije trap die volgde leverde niets op. In de zestiende minuut de eerste grote kans voor Engeland. Sterling kwam vanaf links naar binnen en haalde uit met zijn rechter en Neuer maakte er een hoekschop van. De wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht omdat de Engelsen steeds beter in de wedstrijd kwamen.

In de 32e minuut een grote kans voor Duitsland. Havertz zette Werner vrij maar de Duitse spits stuitte op de inglijdende Jordan Pickford. Vlak voor rust was het Kane die een grote kans kreeg op aangeven van Sterling. Hummels wist de bal maar net weg te werken.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Engelsen met de schrik vrij na een volley van Havertz die verschroeiend uithaalde en Pickford de bal nog net over zijn doel kon tikken. In het vervolg was het een strijd met felle duels maar echte kansen ontbraken. In de 75e minuut was het Engeland dat op 1-0 kwam. Het was Sterling die zijn derde van het toernooi maakte. Sterling tikte een voorzet van Shaw in het Duitse doel.

In de 81e minuut had Thomas Müller de gelijkmaker op zijn voeten. Hij ging alleen op doelman Pickford af, maar de Duitser schoot de bal net naast. In de 86e minuut werd het 2-0 voor de Engelsen. Op aangeven van invaller Grealisch tikte Kane de bal binnen. In het restant van de wedstrijden waren er geen echt grote kansen meer.

In de kwartfinales wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Zweden en Oekraïne die om 21:00 uur begint.