ArgentiniŽ met simpele zege naar kwartfinales Copa Amťrica

De groepsfase van de Copa América in Brazilië is maandagavond afgerond. Nadat Brazilië, Peru, Colombia en Ecuador zich al verzekerden van de kwartfinales, was het maandagavond de beurt aan de andere groep.

Uruguay speelde tegen Paraguay en na een goede twintig minuten mocht Edinson Cavani dankzij een weinig boeiend Paraguayaans duwtje aanleggen vanaf elf meter. Die kans liet hij niet voorbij gaan en daarmee was gelijk al de enige goal van de hele wedstrijd een feit.

Het al uitgeschakelde Bolivia speelde tegen Argentinië, dat dankzij Papu Gomez na zes minuten een voorsprong pakte. Lionel Messi verdriedubbelde de score in het kwartier voor rust, waaronder met een penalty, terwijl Erwin Saavedra de Boliviaanse eer redde. Lautaro Martinez sloeg gelijk terug en bracht de eindstand daarmee op 4-1.

Argentinië gaat als groepswinnaar door, Uruguay, Paraguay en Chili mogen zich ook opmaken voor de kwartfinales, die vrijdag van start gaan. Peru speelt dan tegen Paraguay en Brazilië tegen Chili, een dag later gevolgd door Uruguay - Colombia en Argentinië - Ecuador.