EK: BelgiŽ naar kwartfinales na zege op Europees kampioen Portugal

België heeft uittredend kampioen Portugal uitgeschakeld op het Europees kampioenschap. In een wedstrijd zonder veel kansen wonnen de Rode Duivels met 1-0 dankzij een afstandsschot van Thorgan Hazard vlak voor rust.

De wedstrijd tussen België en Portugal leverde niet veel grote kansen op tussen de beide landen. Waar Cristiano Ronaldo gevaarlijk werd uit een vrije trap kwam België vlak voor rust op voorsprong na een prachtig afstandsschot van Thorgan Hazard.

In de tweede helft ging Portugal op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook een aantal kansjes op de gelijkmaker. Na een kwartier in de tweede helft was er een eerste kans voor Portugal via Jota, alleen ging de inzet van de Portugese aanvaller naast. Daarna bleef lang de kansen uit voor Portugal, maar met nog tien minuten te spelen kwamen er toch nog een aantal kansen om langszij te komen. Eerst kopte Rúben Dias hard in, alleen ging zijn kopbal recht op de Belgische keeper. Twee minuten later was Raphaël Guerreiro het meest dichtbij met een uithaal alleen belande die op de paal. Later kreeg André Silva nog een goede scoringskans, maar ook hij wist de bal niet voorbij Thibaut Courtois te krijgen.

Nu wacht voor de Rode Duivels in de kwartfinale tegen Italië, dat zaterdag na verlengingen won van Oostenrijk.