Klapband in slotronde kost Larson 4e NASCAR-zege op rij

Op de Tricky Triangle in Pocono is zaterdagavond de eerste race van een mooie doubleheader in de NASCAR Cup Series verreden. Dat leek een uitgemaakte zaak, maar niks was minder waar in de slotronde.

De race ging van start met Kyle Larson en William Byron voorop en Kevin Harvick met Joey Logano op de tweede rij. De eerste serieuze caution kwam halverwege de eerste stage: Cole Custer kwam in aanvaring met Brad Keselowski en ging stevig de muur in.

De eerste stage werd gewonnen door Kyle Busch, die Byron en Larson achter zich wist te houden. Met Logano en Kurt Busch voorop - zij kwamen tijdens de caution niet naar binnen - kon stage twee van start, waarin Ryan Newman met een spin tegen de muur voor een caution zorgde.

Met het einde van de stage in zicht werd Corey LaJoie in de rondte geduwd door Anthony Alfredo: caution. Kyle Busch had vervolgens wat problemen met de communicatie: de lokale politieradio zorgde voor storing. Ross Chastain spinde kort voor het einde van de stage en zorgde voor een nieuwe caution.

Kurt Busch kwam tijdens de caution naar voren en won zo de stage, waarna de laatste stage kon beginnen met Kurt Busch en Larson voorop, waarbij Larson de touwtjes in handen nam. Kyle Busch nam die weer over, tot dik twintig ronden voor het einde weer voor een caution gevlagd werd: er lag troep op de baan.

We konden weer door met Kyle Busch en nu ook Alex Bowman voorop, waar ook Larson zich weer in kwam mengen. Busch haakte langzaam af en vier ronden voor het einde zette Larson 'm binnendoor bij Bowman voor de leiding.

Die leiding hield hij vast en opeenvolgende overwinning nummer vier - vijf als je de All-Star Race telt - was een feit...maar toch niet! Met een bocht te gaan klapte Larson's band en ging hij de muur in, waardoor Bowman er voorbij kwam en zijn derde zege van het jaar pakte, Larson werd negende, had een backupauto nodig en moet zondag achteraan starten.