Sesamstraat verwelkomt gezin met twee homoseksuele vaders

Sesamstraat introduceerde afgelopen week in zijn Family Day-aflevering een gezin met twee homoseksuele vaders. In deze aflevering introduceert Nina haar broer en zijn man, gespeeld door Chris Costa en Alex Weisman, evenals hun dochter, gespeeld door Olivia Perez, aan Elmo en zijn vrienden terwijl ze Family Day vieren.

"Sesamstraat is altijd een gastvrije plek geweest, ook voor diversiteit en inclusiviteit. Dus ik ben zo trots om Nina's broer Dave, zijn man Frank en hun dochter Mia kennis te laten maken met onze geweldige straat", schreef Muraoka, die de aflevering co-regisseerde. "Liefde is liefde, en we zijn zo blij om deze speciale familie aan onze Sesamfamilie toe te voegen."

"De aflevering 'Family Day' van Sesamstraat stuurt de simpele maar belangrijke boodschap dat gezinnen in alle vormen voorkomen en dat liefde en acceptatie altijd de belangrijkste ingrediënten zijn in een gezin", tweette Sarah Kate Ellis, president en CEO van GLAAD.

"Sesamstraat" heeft door de jaren heen diverse personages geïntroduceerd en thema's als honger en verslaving aangepakt. Eerder dit jaar introduceerde de show twee nieuwe Muppet-personages die beide Afro-Amerikaans waren en bespraken wat raciale verschillen betekenen.

Voor de Sesamstraat liefhebbers hier de hele aflevering: