EK: Matig Italië na verlengingen voorbij Oostenrijk

Italië heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinales op het EK. In de reguliere speeltijd kon de Italiaanse ploeg niet overtuigen en kwam het goed weg na een afgekeurd van Oostenrijk, waarna in de verlenging Oostenrijk opzij werd gezet: 2-1.

Oostenrijk begon enthousiast aan de wedstrijden tegen de Italianen. In de eerste minuten kwam Oostenrijk er gevaarlijk uit, maar al snel nam Italië het heft in handen en was het in de eerste helft twee dicht bij de 1-0 Na een kwartier spelen was Nicolò Barella dichtbij, alleen wist de Oostenrijkse doelman Daniel Bachmann met zijn voeten de openingsgoal te voorkomen. Een kwartier na de kans van Barella zorgde Ciro Immobile bijna voor het openingsdoelpunt, alleen zijn schot van net buiten de zestien eindigde de kruising, waardoor Oostenrijk het meest tevreden kon zijn met de 0-0 ruststand.

Waar Italië in de eerste de bovenliggende partij was kregen we in de tweede helft een ander beeld te zien. De Italiaanse ploeg dat heel matig speelde had het moeilijk tegen de Oostenrijkse aanvallers, die meermaals voor dreiging zorgde. Halverwege de tweede helft leek Oostenrijk voor de verassing te zorgen. Uit een kopbal van David Alaba leek Marko Arnautovic de score te openen, maar de voormalige spits van FC Twente stond net buitenspel, waardoor de VAR in greep en het doelpunt afkeurde stond het na negentig minuten 0-0, waardoor we voor het eerst dit EK een verlenging kregen.

Vroeg in de verlengingen kwam Italië op voorsprong. Aan de rechterkant kreeg Federico Chiesa de bal aangespeeld. Met een simpele voetbeweging speelde hij zijn tegenstander uit, waarna hij met links laag binnenschoot. Na de 1-0 besliste Italië nog in de eerste helft van de verlengingen de wedstrijd nadat Matteo Pessina de 2-0 binnen legde vanuit een corner.

Toch werd het nog spannend in de tweede verlenging. Na genoeg kansen voor zowel Italië als Oostenrijk maakte het Oostenrijkse team de aansluitingstreffer Met nog iets minder dan tien minuten te gaan bracht Oostenrijk de spanning terug. Sasa Kalajdzic kopte raak uit een corner, maar dichter kwamen ze niet, waardoor Italië zich plaatst voor de kwartfinales van het EK.